Department of Culture and Learning

news

CFU'S MARGIT SALTOFTE HAR UDGIVET NY BOG OM KREATIVITET I SKOLERNES MELLEMRUM

CfUs Margit Saltofte er for nyligt udkommet med bogen "Kreativitet i Mellemrum. Antropologisk undersøgelse af kreativitet i skolens mellemrumszoner".

Last modified: 31.08.2020

NY UDGIVELSE FRA MARGIT SALTOFTE

Lektor Margit Saltofte er aktuel med bogen "Kreativitet i Mellemrum. Antropologisk undersøgelse af kreativitet i skolens mellemrumszoner". Bogen henvender sig til en bred skare - fagprofessionelle inden for skole og uddannelse, studerende, forskere, praktikere og andre med interesser inden for kreative processer. 

Bogen sætter fokus på den kreativitet som foregår og formes i hverdagssituationer. Den sætter fokus på mellemrummet som eksisterer i både tid og sted, når der ikke nødvendigvis er mål om hvad aktiviteten skal føre til. Den inddrager relevante eksempler fra Saltoftes forskning på en friskole, hvor eksempelvis 'Standupdrengene' udfolder deres evne til at improvisere og eksperimentere - men uden deres arbejde anerkendes som fagligt. De opbygger gennem standuppen en identitet og et fælles repertoire. 

Læs mere om bogen og hvor du kan købe den, ved at trykke her. Aalborg Universitetsforlag skriver om bogen, at det at "have rum for andet end undervisning er betydningsfuldt for at give plads til elevers diversitet af interesser - også for andre udtryks- og arbejdsformer end de der undervises i. Men at der er noget materiale at fordybe sig i beror på, at eleverne opnår kundskaber inden for kreative udtryksformer, og har mellemrum, hvor de kan være til stede sammen og ’afprøve materiale’".