news

Mira C. Skadegaard, adjunkt og racismeforsker på Institut for Kultur og Læring, AAU

Racismeforsker Mira Skadegaard kommenterer på TV2Nord.dk på regeringens forslag om obligatorisk undervisning i holocaust

Racismeforsker og adjunkt Mira C. Skadegaard fra Institut for Kultur og Læring, ser positivt på regeringens udspil, der har til formål at bremse antisemitisme. Regeringen har netop fremlagt en handlingsplan, hvor et af forslagene er, at der i folkeskolen og gymnasiet bliver obligatorisk undervisning i Holocaust.

Last modified: 27.01.2022

Regeringens handlingsplan består af 15 initiativer, der skal være med til at bremse antisemitisme. Mira C. Skadegård, der forsker i diskrimination, racisme og ligestilling, fortæller til TV2Nord, at hun ser positivt på indsatsen. Hun mener dog ikke, at man med denne indsats kan gardere sig helt mod fremtidige angreb, som vi fx har set det med hærværk mod gravsteder på den jødiske kirkegård i Aalborg.

Mira Skadegaard fortæller:

Jeg synes regeringens udspil er godt, idet dialog og viden altid er er blandt de vigtigste værktøjer, som kan anvendes til at modarbejde antisemitisme.

Læs hele artiklen, som blev bragt på  hjemmesiden TV2Nord.dk, den 25-01-2022.

Mira C. Skadegaard, adjunkt
E-mail: mcsk@ikl.aau.dk